-Det kommer til å gi mer motivasjon

- Dette blir gøy og kommer til å gi oss mer motivasjon. Fire ungdomsskoleelever ved Torridal ungdomsskole er godt fornøyd med forslaget om en time fysisk aktivitet hver dag i skoletid.

Det er Arbeierpartiet i Kristiansand som kommer med dette forslaget når neste års budsjett for Kristiansand skal til behandling.

- Vi gjeninnfører ordningen med en times fysisk aktivitet i skolen på 8., 9. og 10. trinn, forteller gruppeleder Mette Gundersen. Hun er spent på hvilken mottakelse forslaget får hos de andre politiske partiene.

- Det er viktig for oss å gi våre barn god fysisk fostring, og vi vet at dette gir en bedre læring for ungdommene. Mange i den alderen vi retter oss inn mot slutter dessverre i den organiserte idretten. Derfor er det viktig å gi et tilbud på skolen som motvekt mot stillesitting og en tiltakende overvekt blant mange som ikke driver fysisk aktivitet.  Vi skal bidra til å bedre folkehelsen blant de unge, fremholder Gundersen.

Vil gi god motivasjon

I skolegården på Torridal ungdomsskole er det storefri, og Jonathan (15), Benjamin (15), Marcus (15) og Steffen (14) er synes forslaget et bra.

- Det kan bli mer gøy, og det er ikke tvil om at dette gir en større motivasjon til å drive skolearbeid, mener Benjamin. Alle guttene spiller fotball, bortsett fra Steffen som er aktiv svømmer. Alle trener hver dag, men tar gjerne en ekstratime gym på skolen.

- Og jeg skulle gjerne ønsket meg mulighet for å kunne drive med svømming som en del av den fysiske aktiviteten på skolen, tilføyer Steffen. 

Tas i mot med glede

- Det disse guttene gir uttrykk for, nemlig glede over forslaget, er typisk, sier Kenneth Mørk, som er bystyremedlem for Arbeiderpartiet og som også sitter i Oppvekstsstyret. 

- Vi foreldre er glad for et slikt forslag.  Det er mye dataspill, TV og stillesittende tilværelse for mange som gjennom Arbeiderpartiets forslag vil få en nytt og godt tilbud. 

På bildet henger Jonathan i basketkurvet og voktes av fra venstre Steffen, Marcus og Benjamin. 

Nederst Kenneth Mørk og Mette Gundersen. 

Tekst: Hallgeir Oftedal

Jonathan henger i basketballkurven, mens Steffen (lengst til venstre), Marius og Benjamin følger med.
img_3178