Kenneth Mørk er valgt som LO-leder

Ap-politiker og rådgiver for ordfører i Kristiansand, Kenneth Mørk, har fått gjenvalg som leder av LO i Kristiansand og omegn. Dette blir hans tredje periode.

Kenneth Mørk

Foto: Privat

Skrevet av: Kai Steffen Østensen

Fagbevegelsens Kenneth Mørk er i sin andre periode i bystyret i Kristiansand, hvor han tidligere har vært medlem i Oppvekstutvalget. I dag er han nærmeste rådgiver til Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland som tok ordførermakten etter 72 år med Høyre-styre.

Nå er han klar til å kombinere vervene i to år til.

- Jada, jeg var bestemt på å være på vei ut, helt til en usannsynlig stemme fikk meg til å revurdere og virkelig tenke over rikets tilstand. Hvorfor skulle jeg egentlig gi meg? skriver Mørk på sin egen Facebook-vegg.

- Jeg har jo gitt vekk så mange hatter for å beholde de to jeg har, at jeg nesten frøs litt på ørene. I sum ble jeg overbevist om at jeg var der jeg på alle måter burde være, og snudde på hælen. Nå gir vi gass. Jeg er stolt over koblingene mine jeg. Jeg anser dem som en styrke, som riktige og viktige, skriver han videre.

Kenneth

Foto: Privat

Der folk er

Som nevnt starter Mørk sin tredje periode som leder av det lokale LO. Før det har han også vært aktiv i 8 år som både lokal tillitsvalgt og konserntillitsvalgt. Han har lang erfaring fra fagbevegelsen og mener selv at politikere må være en del av fagbevegelsen.

- Det handler rett og slett om fagpolitikk i praksis. Altså den kontakten og kontrakten mellom politikerne på venstresiden og fagbevegelsen, hvor vi sammen jobber for og med hverandre.

Han har klare mål med ledervervet.

- Det handler om å løfte hverandre og arbeide for felles problemstillinger, sette mål og ivareta arbeidsfolks interesse. Det får jeg gjøre på et overordnet nivå som leder av LO. Og det gleder jeg meg til å fortsette med, forteller han.

Kenneth Mørk har vært med i Oppgaveutvalget og bidratt i gruppen som har jobbet med lokale tiltakspakker under koronakrisen.

- Det er viktig å være hands on det som påvirker folk, avslutter han.

LO i Kristiansand og omegn arrangerer hvert år 1. mai og lederen av fagbevegelsen er en viktig skikkelse i dette arbeidet. 1. mai er den viktigste dagen for å markere kampen for den internasjonale arbeiderbevegelsen som står i solidaritet med hverandre for en mer rettferdig arbeidshverdag over hele verden.

Fikk du ikke med deg Politikk & sånt? 

Kenneth Mørk gjestet Kristiansand Arbeiderpartiets podkast i vår. Hør hvordan hans liv som ordførerens rådgiver er her: https://open.spotify.com/episode/0WrGGWpAs0zzIoEJJiCr6E?si=QsOssAkARJS6QYH0ogk1kA