Mette skal ut i verden

Mette Gundersen som er gruppeleder for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Kristiansand, er valgt til representant i Europarådets kommunalkongress.

Mette

Foto: Kristiansand Arbeiderparti

Skrevet av Kai Steffen Østensen

Norges delegasjon til kongressen består av 5 delegater og 5 varadelegater og Mette Gundersen er en av de fem delegatene. Formelt oppnevnes delegasjonen av Regjeringen, mens det praktiske ansvaret for faglig og administrativ støtte ligger hos KS, ifølge KS sine egne nettsider.

Det var i forrige uke Gundersen slapp nyheten på Facebook om at hun var valgt som delegat.

«Jeg er valgt til representant i Europarådets kommunalkongress. Med skrekk og glede tar jeg fatt på dette viktige arbeidet sammen med lokalpolitikere fra hele Europa. Første møte i «komiteen for dagsaktuelle saker» er til onsdag. Det blir spennende!» 

Ifølge KS består Europarådets Kommunalkongress – The Congress of Local and Regional Auhorities – av 324 valgte delegater og like mange varadelegater. Alle Europarådets 47 medlemsland deltar, og det omfatter mer enn 200 000 kommuner og regioner (KS.no).

Gruppelederen i Kristiansand er klar for det internasjonale arbeidet.

«Det er stas med et internasjonalt verv som tvinger oss til å løfte blikket og tilnærme oss store og viktige spørsmål på en litt annerledes måte. Vi er jo svært privilegerte her i Norge», forteller hun.

I kongressen skal hun jobbe med dagsaktuelle lokalpolitiske saker for og i Europa, og hun har allerede satt dagsorden.

«I mitt første møte tok jeg opp situasjonen til flyktningene på Lesbos, men også den store belastningen brannen og flyktningleiren har for de greske lokale myndighetene på øya», runder hun av.

Vi gratulerer Mette med et viktig internasjonalt verv – og ønsker deg lykke til!