Rekker du å stemme?

Valg 2021

Av Bjørn Egeli.

Flere Kristiansandere stemmer enn tidligere. Vi så en tydelig oppgang i antallet stemmeberettigede som gikk til valgurnene i de to siste kommunevalgene. I stortingsvalget er ikke forskjellen like stor, men svakt positivt likevel.

Totalt sett er altså valg og Kristiansand en ganske lykkelig affære, men vi mistenker likevel at tidsklemma stjeler mange velgere. I aldersgruppa 20 til 44 er det betydelig færre som avgir sin stemme sammenliknet med velgere som er over 45 år. De aller mest aktive er ofte i 60-årene.

Forhåndsstemming kan være løsningen om du har knapt med tid. En travel mandag ettermiddag kan ta knekken på de beste politiske ambisjoner.

Siste dag for forhåndsstemming i Kristiansand er fredag 10. september. Selve valgdagen er mandag 13. september. 

Frem til nå har over 30 000 kristiansandere avgitt sin stemme på forhånd. Det er et mye høyere antall enn ved forrige valg. Det lover godt for valgdeltakelsen i byen, men dette tallet kan gjerne bli enda høyere. 

Forhåndsstemming skjer ved innbyggertorgene på Tangvall og Nodeland, på Vågsbygd senter, Sørlandssenteret og i Rådhuskvartalet.

Partier som vil dele goder, bygge velferdsstaten og redde klimaet tiltrekker seg ofte en god andel yngre velgere. Om du vil styrke disse partiene bør du oppfordre alle rundt deg til å stemme, særlig om de er travle folk med mye på gang.

Godt valg!

Slik stemmer du ved stortingsvalget (arbeiderpartiet.no)